Classic torziórugós

CLASSIC torziórugós szekcionált garázskapu garázsajtó

Termékleírás


A Classic típusú garázskapuk a szó valódi értelemében igazi klasszikusok. Egyesítik a "szekcionált kapuk" legjobb tulajdonságait, ugyanakkor megőrzik egyediségüket.A Classic típusú garázskapuk jellemzői:

 • A kapu különböző méretben készül, ezért különösen alkalmas dupla-garázsokhoz. A kapu magassága max. 3085 mm, szélessége max. 6000 mm.
 • A rugós mechanizmus (torziós rugó) egyensúlyba hozza a kapu súlyát, így erőfeszítés nélkül nyitható és zárható kézzel.
 • A kapu standard változata biztonsági berendezéssel van felszerelve a kapulap lezuhanása ellen rugótörés esetén.
 • Különböző vasalat típusok választhatók: magasított vasalat (min. áthidaló magasság 900 mm), standard vasalat (áthidaló magasság 210 mm) és alacsony áthidaló vasalat (min. magasság 100 mm). Egyedi megoldások állnak rendelkezésre magasított vasalatú garázsokhoz és nyílásáthidaló nélküli helyiségekhez.
 • A tartozékok rozsdamentes és korrózióálló acélból készülnek, így a kapu sok éven keresztül megtartja funkcionalitását és tökéletes külsejét.

 

 

Vasalat típusok

A garázs belső terének optimális kihasználásához a megfelelő vasalat típust kell kiválasztani és meghatározni a szekcionált kapukhoz.

A legfontosabb paraméterek a megfelelő vasalat típus kiválasztásnál az áthidaló magassága (H), az oldaltávolságok (Sr/Sl) és a kapu beillesztési mélysége befelé (ET).

A garázskapuk beszereléséhez az áthidaló magasságnak legalább 100 mm-nek, az oldaltávolságoknak pedig legalább 140 mm-nek kell lenni.A Classic típusú kapuk három vasalat típusa jól illik minden garázs sajátosságához és egyedi megoldásokat kínál:
 

A kapu standard vasalata a hagyományos beszerelt változat, amelynél a rugós tengely a kapulap fölött van. A kapu derékszögben nyílik. A min. áthidaló magasság 210 mm.

Az alacsony áthidaló vasalatot legalább 100 mm-es áthidalóhoz tervezték.

A magasított vasalatot általában magas belmagasságú garázsokba történő kapubeépítésnél használják. A min. áthidaló magasság 900 mm.


Az olyan garázsokhoz, amelyeknél nincs oldaltávolság és áthidaló, ahol tehát a nyílás a teljes falat elfoglalja, egy egyedülálló megoldás - a beépített keretelem - áll rendelkezésre.

A Classic típusú garázskapuk vasalat típusairól részletes információk találhatók a "Classic és Standard típusú garázskapuk vasalatainak szerkezeti leírása és műszaki paraméterei" című dokumentumban.

 

A rugós mechanizmus:
a kapulap súlyának kiegyensúlyozását 25.000 ciklusra tervezték. Ez az élettartam több mint 17 évig biztosítja a kapu zavartalan működését (naponta többszöri nyitás és zárás esetén).

Biztonság

A gondosan tesztelt védelmi rendszerek gondoskodnak az Ön biztonságáról:

 

 • A kapupanelek felépítése lehetetlenné teszi az ujjak becsípődését kívülről és belülről egyaránt.
 • A komponenseknek nincsenek éles szélei és a kötél a kaputok és a kapulap közé van helyezve, ami megbízható védelmet nyújt a beakadás és vágási sérülésekkel szemben. Rugótörés esetén a tengely blokkolódik és ez megakadályozza a kapu lezuhanását.
 • Optikai érzékelők védelmet biztosítanak becsípődés ellen: ha a kapu a legkisebb akadályba ütközik, akkor azonnal megáll és visszafelé mozog egy kicsit
 • Opcionálisan beépíthető egy mechanizmus a meghajtó kiiktatására, ami lehetővé teszi a kapu kézi működtetését.

 

 

Panel típusok

A Classic húzórugós típusú kapuk 45 mm vastagságú energia-hatékony szendvicspanelekből készülnek. A sokféle különböző szín és felület számos lehetőséget biztosít az egyedi kialakításhoz.A szendvicspanelekhez a következő felületek állnak rendelkezésre:

Mikrobordás:
A letisztult forma és a barázdált felület a kaput minden építészeti együttes harmonikus elemévé teszi.

           


S-bordatávolság:
A vízszintes sávok egyenletesen vannak elosztva a kapulapon 125 mm távolságban, ami láthatatlanná teszi a szekciók csatlakozási pontjait. A kapuk jól harmonizálnak különböző stílusú házakkal.
 

 

 


М-bordatávolság:
A panel vízszintesen középre helyezett bordával rendelkezik. Kiváló megoldás modern és high-tech épületek számára.
 

             

                              

                     


L-bordatávolság:
Minden panelnek diszkrét bordázata van a panel lezárására. Ez a megoldás tökéletesen illik modern épületek homlokzatához.
 

   

        


Kazetta: 
Klasszikus felület hagyományos stílusban épült házak kapuihoz.
 


A famintázat felületű szekcionált kapuk különleges harmóniát mutatnak a tereprendezésben. A Günther Tore Systems kapuihoz három sima textúrájú, egyedi árnyalatú panel közül lehet választani: arany tölgy, sötét tölgy, cseresznye.
 

Arany tölgy

Sötét tölgy

Cseresznye

 

Belülről minden panel S-borda és woodgrain mintázatú és fehér-szürke színűre van festve (hasonló mint RAL 9002). A panelek kívülről és belülről egyaránt bevonhatók a RAL paletta minden színárnyalatával.

 

Előnyök

Jó hőszigetelés:
A szekcionált garázskapukat kiváló termikus fizikai tulajdonságok jellemzik:

 • A kapuk 45 mm vastag energia-hatékony szendvicspanelekből készülnek és termikus fizikai tulajdonság tekintetében egy 600 mm vastag falazattal hasonlíthatók össze. Az U-érték 1,1 m²K/W;


 

 • A szendvicspanel habosított CFC-mentes merev poliuretán habbal van habosítva. Ez nagyon jó hőszigetelő és környezetbarát;
 • A kapuk körül és a panelek között fagy ellen védő és kopásálló EPDM szigetelés van.

 

                        

                                                                             


Stabilitás és hosszú élettartam
Az Alutech kapukat többszörös bevonat védi korrózió ellen. Az acélpánt, amiből a szendvicspanelek készülnek, egy vastag cink bevonattal van ellátva és poliuretán réteggel van bevonva (PUR-PA bevonat).

 
Tartós poliuretán bevonat (PUR-PA). A szokásos festékbevonattal ellentétben, amit a legtöbb gyártó használ, egy dekoratív poliuretán bevonatot (PUR-PA) használunk. A PUR-PA bevonat nagyobb ellenállást mutat kisebb mechanikai sérülésekkel szemben, megtartja esztétikus külsejét hőmérséklet-ingadozások és nedvesség esetén és ellenáll a tisztítószerek és vegyszerek hatásának.


A szendvicspanelek egyedi konstrukciója. A szendvicspanelek felső és belső acéllemezei kapcsolódnak egymáshoz. Ily módon erős napfény esetén sem rétegződnek a szekciók, ami különösen fontos a déli országokban és épületek déli oldalán található kapuk esetén. A köztes zsanérok a lemezek csatlakozási pontjain és így a fém mind a négy rétege révén vannak rögzítve, ami kiváló illesztési rögzítettséget biztosít. Ez a rögzítésnek még nagyobb stabilitást kölcsönöz. Az acéllemezek biztos kapcsolódása kizárja a panelek rétegződését a kapu hirtelen lezuhanása és lökésszerű terhelése esetén. A Classic típusú kapuk köztes zsanérjai és szögvasai kiváló korrózióvédő hatású rozsdamentes acélból készülnek.