Ipari Trend széria

Ipari garázskapuk 707, 709

Cége üzemi és raktárhelyiségeinek biztos védelméhez a 707 típusú funkcionális ipari kapukat javasoljuk, amik biztosítják a gépjármű forgalom problémamentes mindennapi be- és kilépését. Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Speciális hőmérséklet ellenálló EPDM szigetelések biztosítják a szél és a nedvesség kizárását.
 • A sokféle méret lehetővé teszi a kapuk használatát bármilyen objektumban. A kapuk szélessége 7500 mm, magassága 8000 mm Az ügyfelek igénye szerint olyan kapukat is tudunk szállítani, amelyek meghaladják a szabványos méretet.
 • A kapuk 45 mm vastag szendvicspanelekből készülnek, ami kiváló hang- és hőszigetelést biztosít.
 • A kapuk alapfelszerelése rozsdamentes acélból készült görgős szögvasakat tartalmaz, ami sok éven keresztül garantálja a kapu tökéletes külsejét és működését.
 • A 10 fajta kitöltés változat lehetővé teszi a 707 típusú kapuk legkülönbözőbb szerkezeti paraméterű helyiségekben történő használatát.
 • Teljes mértékben megfelelnek az áruk biztonságára vonatkozó európai szabványok követelményeinek. A kapuk komplex védelmi mechanizmussal rendelkeznek, ami megakadályozza a kapulap ellenőrizetlen mozgását és lezuhanását, valamint a becsípődést, szakításokat és összenyomást.
 • Kényelmesebb használat az automatikus rendszerek gazdag kínálatának és tengelyes hajtások beépítési lehetőségének köszönhetően.
 • Az egyénileg választható torziós rugók kiegyensúlyozzák a kapulap súlyát, így könnyedén nyitható és zárható kézzel.

Vasalat típusok

 

A helyiség optimális kihasználása érdekében fontos a megfelelő vasalat típus kiválasztása. A vasalat típusa a futósínek és a torziós rugók elrendezése révén a helyiség és a nyílás paramétereinek függvényében kerül meghatározásra.Praktikus műszaki megoldások biztosítják a kapu maximális funkcionalitását:
 • A kapu standard vasalata a leggyakoribb változat a beszereléseknél. Itt a tengely a kapulap fölött helyezkedik el és a kapu derékszögben nyílik
 • Alacsony áthidaló vasalat esetén a kiegyensúlyozó mechanizmus a vízszintes futósínek mögött helyezkedik el
  Standard vasalat Alacsony nyílásáthidaló vasalat
 • A magasított és függőleges vasalat típusok lehetővé teszik vízszintes pálya elrendezését nagy belmagasságú helyiségekben
  Magasított vasalat alsó tengellyel Magasított vasalat alsó tengellyel Magasított tetőkövető vasalat felső tengellyel
   
  Függőleges vasalat felső tengellyel Függőleges vasalat alsó tengellyel  
 • A sátortetős helyiségekhez a legjobb megoldás a tetőkövető vasalat típus.
  Tetőkövető vasalat Alacsony tetőkövető nyílásáthidal Magasított vasalat felső tengellyel
Minden objektum egyedi, ezért olyan high-tech megoldásokat kínálunk, amelyek optimálisak a legkülönbözőbb kapunyílásokhoz. Széles körű tapasztalatunk révén a műszaki fejlesztés területén képesek vagyunk egy objektum valamennyi sajátosságát figyelembe venni. A különböző vasalat típusokról szóló részletes információ a műszaki dokumentációban található.

Paneltípusok

 

Hosszú élettartama révén az ipari kapuk sok éven keresztül megtartják tökéletes külsejüket. Ehhez a 707 típusú kapukban mikrohullámos textúrájú és famintázatú (woodgrain) paneleket használunk. A robusztus szerkezete könnyen ellenáll kisebb mechanikai ütéseknek. Még karcolások is szinte láthatatlanok maradnak.


A panelek standard színpalettája 8 RAL színárnyalatot tartalmaz:

 
Képfehér (RAL 9016)barna (RAL 8014)ezüst metál (RAL 9006)szürke alumínium (RAL 9007)moha zöld (RAL 6005)kék (RAL 5010)fehér-szürke (RAL9002)piros (RAL 3000)
Mikrohullám + + + + + + + +A panelek külső oldalának textúrája S-bordás, sima felületű, fehér-szürke színű (RAL 9002) bevonattal. Igény szerint a kapu belső és külső oldala is bevonható a RAL színpaletta minden színével.

Előnyök

 

Hőszigetelés
Csökkenti szeretné az energiafogyasztást, és ugyanakkor állandó hőmérsékletet szeretne a helyiségekben? A 707 típusú kapu teljesíti kívánságát. Az Alutech ipari garázskapunak kiváló hőszigetelő képessége van:
 • A 45 mm vastagságú szendvicspanelekben sűrű poliuretán töltést használunk


   
 • A speciális EPDM szigetelő gumik, amik a kapupanelek között vannak, nem engedik be a szelet és a nedvességet
 • A kapu körben szigeteléssel van ellátva, így biztosítva a nyílás szigetelését

Korrózióvédelem
A szendvicspanelek szerkezete többszörös védelmet nyújt rozsdásodás ellen: az acéllemezt cinkkel vonjuk be, majd a záróalapozó és a dekoratív poliészter takaró kerül felvitelre.

Minden jó minőségű tartozék korrózióálló anyagból készül. A kapu standard készlete rozsdamentes acélból készült zsanérokat és szögvasakat tartalmaz.

Biztonság

Nem számít, hogy milyen nagy a nyílás vagy milyen nagy a kapu, a működése minden esetben teljesen biztonságos. A 707 típusú kapu szerkezete biztonságot garantál Önnek:
 • A panelek felépítése megakadályozza az ujjak becsípődését kívülről és belülről egyaránt.
 • Egy energialánc megakadályozza a kábelcsatlakozások elfordulását vagy elszakadását.
 • Ha a kapuszerkezet mozgási területén egy akadály van, akkor fénysorompók megakadályozzák a kapu mozgását.
 • A szabványos kötélszakadás-biztosíték megállítja a kapulap mozgását rugótörés vagy kötélszakadás esetén.
 • A behúzás elleni védelem megakadályozza személyek felemelését. A kapu ebben az esetben automatikusan megáll.
 • Optikai érzékelők védelmet biztosítanak beszorulás ellen: ha a kapu a legkisebb akadályba ütközik, akkor azonnal megáll és visszafelé mozog egy kicsit.

Opciók

 

Beépített személybejáró ajtó
Egy beépített személybejáró ajtó lehetővé teszi a kapun történő belépést anélkül, hogy a teljes kapurendszert mozgásba kellene hozni. Ésszerű egy 20 mm küszöb-magasságú személybejáró ajtó, ami elég alacsony ahhoz, hogy egyrészt személyek ne botoljanak meg, másrészt kisebb szállítóeszközökkel gond nélkül át lehessen menni rajta. Egy beépített személybejáró ajtó általában meghosszabbítja a kapu működési időtartamát, csökkenti a fűtési költségeket és megtartja a helyiség kellemes hőmérsékletét.
Ha elegendő hely áll rendelkezésre, egy oldalajtó is jó megoldás lehet. Nincs küszöb és kisebb dolgok könnyen és kényelmesen mozgathatók. Az egyforma kialakítású ajtó és kapu ráadásul harmonikus arculatot ad.
A kapulapba épített ablakok napfényt és átláthatóságot biztosítanak üzemi és raktárhelyiségek részére. Különböző formái révén az ablak fontos dizájnelem. A téglalap alakú ablakok kiemelik a külső építészeti formákat, míg az ovális ablakok szelídséget és nyugalmat kölcsönöznek az épületnek.


Szellőzőrács

Szellőző rácsok biztosítják a friss levegő ellátást és a kényelmes mikroklímát a helyiségben. A nyílások méretében és formájában különböznek egymástól. A következő típusok állnak rendelkezésre:

Alumínium-ablak-panelek

Az alumínium-ablak-panelek tökéletes feltételeket teremtenek a nappali fény tekintetében Kínálatunkban az ilyen panelek nagy választéka található.

Készlet magas páratartalmú helyiségekhez

Autómosókhoz és más magas páratartalmú helyiségekhez speciális készlet áll rendelkezésre. Horganyzott és porszórt elemekből és rozsdamentes acélból készült tartozékokból áll és garantáltan védi a kaput a korrózió ellen.

Automatikus működtetés

Az automatikus működés a kapuk kezelését kényelmessé és biztonságossá teszi. Ehhez számos tartozék található kínálatunkban: elektromos mennyezetre szerelhető meghajtók, vezérlő pultok, távirányítók, optikus érzékelők és sok egyéb.

High-tech megoldás - Tengelyes meghajtás

A szabványos torziós tengelyek csak egy bizonyos kapuméretig, illetve súlyig alkalmazhatók. Ezért egy speciális tengelyes meghajtót fejlesztettünk ki, amelynek jó korrózióvédelme van és kiküszöböli a rugótörés kockázatát. Különösen alkalmas gyakran használt kapukhoz vagy autómosókhoz.