Ipari Pro széria

Ipari garázskapuk Proplus

A termékek leírása

A ProPlus típusú szekcionált kapukat kiváló működési tulajdonságok, megbízhatóság és biztonságos működés jellemzi. Az ipari kapuk működésének intenzitása általában nagyon magas. Ezért a ProPlus szekcionált kapuk gyártásánál megerősítő tartozékokat és kiváló minőségű anyagokat használunk, ezzel biztosítva a konstrukció hosszú ideig tartó biztonságos működését.

A ProPlus típusú kapuk főbb jellemzői:
 • Szabványméretek: max. 8 m széles és 7 m magas.
 • Igény szerint olyan kapukat is gyártunk, amelyek meghaladják a standard méreteket.
 • Energiahatékonyság: a ProPlus típusú kapuk 45 mm vastag energia-hatékony szendvicspanelekből készülnek és a panelek jól illeszkednek a nyíláshoz. A kapu körül és a panelek között fagy ellen védő EPDM szigetelés van. Ez különösen jó hőszigetelést biztosít.
 • Kibővített alapfelszerelés: Rozsdamentes acélból készült köztes zsanérokból és szögvasakból áll, amik jó korrózióálló tulajdonságokkal rendelkeznek.
 • A rugókat 25.000 emelési és leengedési ciklusra tervezték. Az ügyfél igénye szerint a rugók élettartama 35.000, 50.000, 75.000, illetve 100.000 ciklusra emelhető. Ez sok évek keresztül biztosítja a kapuk zökkenőmentes működését.
 • Üzemi biztonság. A ProPlus típusú kapuk szendvicspaneljei becsípődés elleni védelemmel, valamint kiegészítő berendezéssel vannak felszerelve, ami megakadályozza a kapulap lezuhanását rugótörés vagy kötélszakadás esetén.
 • Különböző opciók és tartozékok kaphatók: beépített személybejáró ajtó, oldalajtó, panoráma ablakok, ablakok, szellőzőrács, automata rendszerek, stb.

Vasalat típusok

 

A belső tér optimális kihasználása érdekében fontos a megfelelő vasalat típus kiválasztása a szekcionált kapukhoz és annak meghatározása, hogy hogyan legyenek elhelyezve a torziós rugók és sínek a helyiség és a nyílás paraméterei függvényében. Az Alutech 10 vasalat típust kínál:
 
 • A kapu standard vasalata a klasszikus beszerelt változat, amelynél a rugós tengely a kapulap fölött van. A kapu derékszögben nyílik.
  Standard vasalat
 • Magas belmagasságú helyiségekben célszerű függőleges és magasított vasalatot használni az ipari szekcionált kapukhoz.
  Magasított vasalat felső tengellyel Magasított vasalat alsó tengellyel Függőleges vasalat felső tengellyel
     
  Függőleges vasalat alsó tengellyel    
 • Sátortető esetén a tetőkövető kapuk ideális megoldást jelentenek. A dőlésszög 5 és 45° közötti tartományban van.
  Tetőkövető vasalat Alacsony tetőkövető nyílásáthidaló Magasított tetőkövető vasalat felső tengellyel
     
  Magasított tetőkövető vasalat alsó tengellyel    
 • Alacsony áthidaló esetén optimális egy alacsony áthidaló vasalat.
  Alacsony nyílásáthidaló vasalat
Nagy méretű kapukhoz két-tengelyes kiegyensúlyozó rendszer használható, amely két szinkron forgó tengelyből áll. Ebben az esetben az alacsony áthidaló vasalaton kívül minden vasalat típus alkalmazható.

A ProPlus típusú ipari kapuk különböző vasalat típusaival kapcsolatos részletes információk a "Szerkezet leírása és műszaki adatok a ProPlus típusú ipari szekcionált kapuk vasalatáról" című dokumentumban találhatók.

Paneltípusok

 

A ProPlus típusú kapuk kiemelkedő jellemzői a jó hő- és hangszigetelés, valamint a kiváló stabilitás és tökéletes esztétikum. Ezeket a tulajdonságokat a 45 mm vastag szendvicspanelek biztosítják. Mikrohullámos vagy sűrűn bordázott mintázattal rendelkeznek és a RAL színpaletta minden színével bevonhatók.ProPlus típusú ipari kapuk paneljeinek textúra-változatai:

 • Mikrohullám. A paneleknek barázdált felületük és woodgrain (famintázat) mintázatuk van. A minta és textúra hatékony kombinációja a kapuk használata során keletkezett kisebb felületi hibákat szinte láthatatlan teszi.
 • Sűrű bordázat (S-bordatávolság). A vízszintes sávok egyenletesen vannak elosztva a kapulapon 125 mm-es távolságokban és a panelek közötti illesztési helyek szinte láthatatlanok. Ez a kombináció a woodgrain textúrával együtt esztétikus és időtálló dizájnt biztosít.
 
KépMikrohullámS-bordatávolság
fehér (RAL 9016)Panelek
textúrája:
woodgrain
(famintázat)
+ +
barna (RAL 8014) + +
ezüst metál (RAL 9006) + +
csokoládé (RAL 8017) + +
szürke antracit (RAL 7016) + +
zöld moha (RAL 6005)  + +
kék (RAL 5010) + +
bíborvörös (RAL 3004) + +
csontszín (RAL 1015) + +
antracit (ADS 703) + +

A kapuk paneljei belülről világosszürke színűek (hasonló mint RAL 9002), S-borda mintázatúak és woodgrain textúrájúak.
A standard színeken kívül a panelek kívülről és belülről egyaránt bevonhatók a RAL paletta minden színárnyalatával. Ez lehetővé teszi a kapu harmonikus kombinációját a homlokzat többi elemével.

Előnyök

 

Jó hőszigetelés
A kapuk 45 mm vastag energia-hatékony szendvicspanelekből készülnek és termikus fizikai tulajdonság tekintetében egy 600 mm vastag falazattal hasonlíthatók össze. A hőátbocsátási tényező 0,61 W/(m2K)

A szendvicspanel freon-mentes habosított poliuretánnal van megtöltve. Ez nagyon jó hőszigetelő és környezetbarát.
A polimer gumi alapú speciális EPDM gumi szigetelések, amelyek a panelek között és a kapu körül vannak, szél- és párazárók és alacsony hőmérsékleten is megtartják nagy mechanikai szilárdságukat és rugalmasságukat.

Stabilitás és hosszú élettartam

A paneleket többszörös bevonat védi korrózió ellen. Az acélpánt egy vastag cink bevonattal van ellátva. Végül egy alapozás és egy dekoratív poliuretán bevonat (PUR-PA) kerül felvitelre.
 
Tartós poliuretán bevonat (PUR-PA). 
A szokásos festékbevonatokkal ellentétben, amit a legtöbb gyártó használ, egy dekoratív poliuretán bevonatot (PUR-PA) használunk, ami jobban ellenáll a kisebb mechanikai sérüléseknek, megőrzi esztétikus külsejét hőmérséklet-ingadozások és nedvesség esetén és ellenáll a tisztítószerek és vegyszerek hatásának.

A szendvicspanelek egyedi konstrukciója. 

A szendvicspanelek felső és alsó acéllemezei össze vannak kötve egymással. Ily módon lökésterhelés és intenzív napfény esetén sem történik panel-rétegződés. A köztes zsanérok a lemezek csatlakozási pontjain és így a fém mind a négy rétege révén vannak rögzítve, ami kiváló illesztési rögzítettséget biztosít.

Speciális

A panelek oldalán polimer bevonatú cink vasalatok vannak felszerelve. A ProPlus típusú kapuk köztes zsanérjai és szögvasai rozsdamentes acélból készülnek.
A rugók minimális élettartama 25.000 ciklus és akár 100.000 ciklusra is növelhető.

Biztonság

A kapuk megfelelnek az EU biztonsági szabványok követelményeinek: EN12604, EN13241, EN12453. Stabil, biztonságos és tartós: a ProPlus típusú kapukat nagyfokú működési megbízhatóság jellemzi. Ezt különböző tervezési megoldások biztosítják:
 • A panelek felépítése megakadályozza az ujjak becsípődését kívülről és belülről egyaránt.
 • A komponenseknek nincsenek éles szélei és a kötél a kaputok szögletek és a kapulap közé van helyezve, ami megbízható védelmet nyújt a beakadás és vágási sérülésekkel szemben.
 • Optikai érzékelők védelmet biztosítanak beszorulás ellen: ha a kapu a legkisebb akadályba ütközik, akkor azonnal megáll és visszafelé mozog egy kicsit. A kapu nyitása során ez a rendszer megakadályozza a személyek megemelését.
 • Az áramellátás megszakadása esetén kézi működtetésre lehet váltani. Ily módon a kapu bármilyen vészhelyzetben nyitható.
 • A konstrukcióban speciális biztonsági berendezéseket terveztek. Rugótörés esetén blokkolják a tengelyt és megakadályozzák a kapu lezuhanását. Ezek a szerkezetek minden torziós rugóba beépítésre kerülnek és a kapu alapfelszerelése is tartalmazza.
 • A kapu alapfelszerelése biztonsági rendszert tartalmaz a kapu lezuhanása ellen kötélszakadás esetén.

Opciók

 

Ipari kapuk automatikus vezérlése

A ProPlus típusú ipari kapuk automatizálásához többnyire elektromos meghajtást használnak, ami a kapu tengelyére kerül beszerelésre. Ezek a meghajtók olyan helyiségekben is alkalmasak, amelyeket nem fűtenek vagy ahol nagy a nyirkosság. Az automatizált kapuk könnyen vezérelhetők nyomógombbal vagy távirányítóval. Tartozékként indukciós keretek, közlekedési lámpák, fénysorompók, optikai érzékelők, stb. kaphatók.

További bejárat

Beépített személybejáró ajtó. Egy beépített személybejáró ajtó lehetővé teszi a helyiségbe történő belépést, illetve annak elhagyását anélkül, hogy a teljes kapulapot mozgásba kellene hozni. Az Ön biztonságát egy megerősített burkolatú zár alkalmazása biztosítja. Nyitott személybejáró ajtó esetén egy speciális érzékelő lekapcsolja az elektromos hajtást, ami megakadályozza a kapulap, illetve a kapulap alatt található tárgyak sérülését. A Günther Tore Systems 20 mm, 100 mm és 145 mm magas küszöbbel rendelkező átjáróajtókat javasol.
 
Beépített személybejáró ajtó.
Egy beépített személybejáró ajtó lehetővé teszi a helyiségbe történő belépést, illetve annak elhagyását anélkül, hogy a teljes kapulapot mozgásba kellene hozni. Az Ön biztonságát egy megerősített burkolatú zár alkalmazása biztosítja. Nyitott személybejáró ajtó esetén egy speciális érzékelő lekapcsolja az elektromos hajtást, ami megakadályozza a kapulap, illetve a kapulap alatt található tárgyak sérülését. A Günther Tore Systems 20 mm, 100 mm és 145 mm magas küszöbbel rendelkező átjáróajtókat javasol.

A kapu üvegezése

A kapulapba épített ablakok biztosítják a nappali fény behatolását az épületekbe és a bejárat előtti terület láthatóságát. A ProPlus szekcionált kapuk ablakai formájukban, az üveg típusában és színükben különböznek egymástól. A széles választék révén Ön igényei szerint választhat.

Osztott-keretes üvegezés

Az osztott-keretes panelek egyediséget kölcsönöznek a kapunak és nappali fényt juttatnak a helyiségbe. A hőszigetelési tulajdonságokkal szemben támasztott követelményektől függően a ProPlus típusú kapukban hőhídmentes vagy hőhidas osztott-keretes paneleket használunk. Az üvegezés lehet egyszeres, kétszeres vagy háromszoros.

Szellőzőrács

A helyiség természetes szellőzéséhez a ProPlus típusú kapukba fekete és fehér szellőzőrácsok építhetők be. A rácsok felszerelhetők továbbá szúnyoghálóval, valamint a szellőző nyílások bezárásának lehetőségével.

A kapu zárrendszere

A kapu biztonságos kézi bezárását egy zár biztosítja, ami egyszerűen beépíthető és jól néz ki kívülről.

Készlet magas páratartalmú helyiségekhez

Ipari kapuk magas páratartalmú helyiségekben történő beszerelése esetén egy speciális készletet ajánlunk, ami bevont rugókból és sínekből, valamint rozsdamentes acélból készült tartozékokból áll. Így a vonzó külső és a zavartalan működés több évig rendkívül nagy terhelés esetén is garantált.
Betörés elleni védelem

Egy speciális, felemelés elleni biztonsági rendszer blokkolja a kapulapot és megakadályozza a kapu illetéktelenek által történő kinyitását.