AluTherm

AluTherm típusú alumínium-osztott-keretes szekcionált kapuk

 

 

A termékek leírása

Egy objektumhoz, amelynek egyesítenie kell az áttekinthetőséget és hőszigetelést optimális megoldást jelent az AluTherm típusú alumínium-osztott-keretes szekcionált kapu Egyesíti az építőipar legújabb trendjeit: az energia-hatékony és intelligens technológiák alkalmazását.


Az AluTherm kapu a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Kiváló hőszigetelés: Az AluTherm kapu hőszigetelése 40%-kal magasabb, mint a hőhidas alumínium-ablak paneles kapuké és így jelentősen csökkenti a fűtési költségeket. Ezt egy hőhídmentes alumínium profilokból álló speciális rendszer biztosítja. A hőátbocsátási tényező 3,45 W/(m2K)
 • Sokféle alkalmazási lehetőség: a kapu maximális mérete 7000 x 6000 mm
 • A szekciók kitöltés-változatának nagy választéka. A kapuk akril vagy kompozit kitöltéssel szállíthatók. A kitöltés és az alumínium-szekciók színe különbözően választható.
 • Garantált biztonság: a kapu standard változata egy védőberendezéssel van felszerelve az ajtólap lezuhanása ellen rugótörés és kötélszakadás esetére.
 • Hosszú élettartam intenzív igénybevétel esetén: a rugók minimális élettartama 25.000 ciklus és akár 100.000 ciklusra is növelhető.
 • Sokféle kivitelezés: A világító ablakok helye és száma felár nélkül egyénileg módosítható.
  AluTherm típusú kapu 2 világító ablakkal (standard felosztás szekciókra) AluTherm típusú kapu 4 világító ablakkal (több függőleges világító ablak) AluTherm típusú kapu 1 világító ablakkal (kevesebb függőleges világító ablak)
     
  AluTherm típusú kapu függőleges világító ablak nélkül (kapuszélesség max. 3000 mm)    

Vasalat típusok

 

 

AluTherm típusú kapu vasalat típusainak széles választéka lehetővé teszi, hogy minden helyiség konstrukciós sajátosságait figyelembe vegyük:
 • A kapu standard vasalata - a leggyakoribb típus - optimális 410 mm áthidaló magasságú helyiségekhez
 • Alacsony nyílásáthidaló vasalat alacsony belmagasságú helyiségekhez
  Standard beszerelés Alacsony nyílásáthidaló vasalat
 • A kapu függőleges és magasított vasalat típusai lehetővé teszik a munkaterület maximális megnövelését magas belmagasságú helyiségekben.
  Magasított vasalat felső tengellyel Magasított vasalat alsó tengellyel Függőleges vasalat felső tengellyel
     
  Függőleges vasalat alsó tengellyel    
 • A tetőkövető vasalatok biztosítják a kapu mozgását olyan mennyezet alatt, amelyek 5-45°-os szögben futnak.
  Tetőkövető vasalat
  Alacsony tetőkövető nyílásáthidaló
  Magasított tetőkövető vasalat felső tengellyel
     
  Magasított tetőkövető vasalat alsó tengellyel    
Nagy méretű kapuk esetén a kapulap súlyát kiegyensúlyozó rendszer alkalmazható, ami két rugós tengelyből áll. Ehhez - az alacsony nyílásáthidaló vasalaton, ill. az alacsony tetőkövető nyílásáthidaló vasalat kívül - minden vasalat típus használható. Az AluTherm típusú kapuk alkalmazási lehetőségeivel kapcsolatos részletes információk a műszaki dokumentációban találhatók.

Paneltípusok

 

 

Az AluTherm típusú kapuk kapulapjában a panelek alumínium-ablak szekciókkal és szendvicspanelekkel kombinálhatók. A különleges formájú szekciók ideális egyesítése ugyanúgy lehetséges, mint az egyforma típusú szekciók ideális egyesítése.
Az AluTherm kapu jellegzetes tulajdonsága a harmonikus dizájn. Az alumínium-ablak-szekciók egyforma magassága és szélessége révén a formák tökéletes arányosságát igazolja. A kapu fő jellemzője azonban az energiatakarékosság. Az alumínium-ablak szekcionált kapuk jó hőszigetelési adatai olyan profilok alkalmazásával érhetők el, amelyek biztosítják a külső és a belső felületek termikus elválasztását.

Az AluTherm típusú alumínium-osztott-keretes szekcionált kapuk a négy legkedveltebb színben rendelhetők meg:

RAL 5010 – kék; RAL 9016 – fehér, RAL 8014 – barna; RAL9006 – ezüst metál. Az AluTherm kapukhoz mikrohullámos vagy S-bordás és woodgrain mintájú szendvicspanelek is használhatók.

Alumíniumkeretes ablakos szekciók kitöltési változatai

 

Az AluTherm kapuk alumínium-ablak paneljeihez a következő kitöltési változatok léteznek:

 • Áttetsző akril betétek. A jól bevált dupla akril betétek már több objektumban bizonyították hatékonyságukat. A jobb hőszigeteléshez háromszoros akril üvegezést ajánlunk.
 • Alumínium kompozit panelek A kompozit betétek (alternatív betétek) két alumínium lemezből állnak, amelyek szigetelőanyaggal vannak kitöltve. Alumínium-osztott-keretes AluTherm kapukhoz 26 mm vastag kompozit betéteket használunk. Ezeknek stukkó mintázata van és a RAL színpaletta minden színében elkészíthetők.

Előnyök

 

Az AluTherm típusú kapuk hőszigetelési tulajdonságai 40%-kal nagyobb hatékonyságot mutatnak, mint az alumínium-ablak szekciós standard kapuk. A kiváló konstrukció egy sor technológiai megoldás eredménye:
 • Az alumínium profilok hőhídmentesek.
 • A kapuk körül és a panelek között EPDM-szigetelés van.
 • Egy esetleges háromszoros üvegezés révén a hőveszteség 16%-kal csökken.
 • A kombinált kapulapos kapuk 45 mm vastagságú energia-hatékony szendvicspanelekkel vannak felszerelve. Ezen panelek hőszigetelése egy 60 mm vastag téglafallal hasonlítható össze.


Korrózióvédelem

Az ipari kapuk környezete általában komoly igénybe vételnek van kitéve. Ezért az AluTherm típusú kapukat további korrózióvédelemmel látjuk el:
 • A standard kivitelezésben a középső zsanérok és köztes szögvasak rozsdamentes acélból készülnek.
 • Az alumínium-ablak-szekciós kapuk porszórt alumínium profilokból készülnek.
 • A szendvicspanelek a kombinált kapuban egy cinkréteggel és egy poliuretán réteggel vannak bevonva, ami ellenáll karcolásoknak és mechanikai erők okozta ütéseknek, jól bírja a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozást, nagy szilárdsági és rugalmassági együtthatóval és kiváló korrózióvédő tulajdonsággal rendelkezik.


Biztonság és stabilitás

Az alumínium-ablak-szekciós kapukat a mindennapok során sokszor használják. Ezért a rugós minimális időtartama 25.000 ciklus. Igény szerint az időtartam 35.000, 50.000, 75.000 vagy 100,000 ciklusra növelhető az objektum rendeltetésétől függően. A középső zsanéroknak "ívelt lap" formája van, ami a kapu szekcióit összekapcsolja és 715 kg szakító terhelést bír ki.

Biztonság

Nem csak az Ön kényelmét, hanem biztonságát is igyekszünk megteremteni. Ezért az AluTherm típusú alumínium-ablak-szekciós kapuk komplex biztonsági rendszerrel vannak felszerelve:
 • A szabványos kötélszakadás-biztosíték megállítja a kapulap mozgását rugótörés vagy kötélszakadás esetén.
 • A panelek felépítése megakadályozza a becsípődést kívülről és belülről egyaránt.
 • Optikai érzékelők védelmet biztosítanak beszorulás ellen: ha a kapu a legkisebb akadályba ütközik, akkor azonnal megáll és visszafelé mozog egy kicsit.
 • Behúzás elleni védelem megakadályozza személyek felemelését. A kapu ebben az esetben automatikusan megáll.
 • Áramkimaradás esetén a kapu kézi működtetésre állítható.

Opciók

 

Ipari kapuk automatikus vezérlése

Az AluTherm típusú kapu egyszerűen kinyitható kézzel, mivel a kapulap súlyát egy rugós mechanizmus kiegyensúlyozza. Az automatikus meghajtás maximális kényelmet és biztonságot nyújt.

Mi az elektromos meghajtásokat részesítjük előnyben, amelyek a kapu tengelyére kerülnek. Az automata kapu funkcionalitását további tartozékok optimalizálják: opto-érzékelők, jelzőlámpák, vezérlő panelek és távirányítók.

Olyan helyiségekhez, ahol nincs fűtés vagy ahol magas páratartalom jellemző, speciális megoldások léteznek.

Szellőzőrács

Az AluTherm típusú kapuban, ami alumínium-ablak-szekciók és szendvicspanelek kombinációjaként készül, szellőzőrácsok is beépíthetők. Ezeket a két legnépszerűbb színben - fehérben és feketében - szállítjuk és szúnyoghálóval vannak felszerelve.

Készlet magas páratartalmú helyiségekhez

A magas páratartalmú helyiségekben egy speciális készlet további védelmet nyújt a korrózió ellen. Ez porszórt sínekből és rugókból, rozsdamentes acélból készült tartozékokból és rögzítő csatlakozásokból áll és növeli a kapu élettartamát.

Betörés elleni védelem

Betörés ellen védelemhez különböző zárrendszerek léteznek. A kézi működtetésű és a kombinált kapulappal rendelkező AluTherm kapu hengerzárral szerelhető fel. Automatizált kapuk esetén a megemelés elleni biztosíték megakadályozza a kapu erőszakkal történő feltörését.