• Ipari kapuk
 • Kapunyitó
 • Ipari kapuk
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1

AluPro

AluPro típusú osztott-keretes szekcionált kapuk

 

A termékek leírása

Az AluPro típusú osztott-keretes szekcionált kapuk egyesítik a szekcionált kapuk valamennyi fontos jellemzőit és a legújabb trendeket: kiváló funkcionalitás, szélesebb méretek, változatos színpaletta. Az AluPro típusú kapuk kiváló minőségű hőhidas alumínium profilokból készülnek. A kapuk megfelelnek a stabilitással, élettartammal és dizájnnal szemben támasztott legmodernebb követelményeknek, ugyanakkor kiváló hő- és hangszigetelést biztosítanak.Az AluPro típusú osztott-keretes szekcionált kapuk különleges tulajdonságai:
 • Az AluPro típusú osztott-keretes szekcionált kapuk paneljei hőhidas alumínium profilokból készülnek. A kapu hővezetési tényezője 4,54 W/(m2K)
 • A kapu szélessége max. 7000 mm, magassága max. 6000 mm
 • Standard kivitelezésben a kapukat dupla akril üvegezéssel szállítjuk. Szimpla üvegezés vagy kompozit panelekkel történő kitöltés is lehetséges
 • A kapu standard változata biztonsági berendezéssel van felszerelve a kapulap lezuhanása ellen rugótörés vagy kötélszakadás esetén
 • A minimális élettartam 25.000 ciklus és akár 100.000 ciklusra is növelhető.
 • Számos további opció és tartozék áll rendelkezésre.
 • Lehetséges a függőleges világító ablakok mennyiségének és elhelyezésének módosítása a kapu maximális átláthatóságához vagy más homlokzati elemekkel történő kombinálása:
AluPro típusú kapuk 2 világító ablakkal (standard felosztás) AluPro típusú kapuk 4 világító ablakkal (több függőleges világító ablak) AluPro típusú kapuk egy világító ablakkal (kevesebb függőleges világító ablak)
   
AluPro típusú kapuk függőleges világító ablak nélkül (a kapuk szélessége max. 3000 mm)    

Vasalat típusok

 

A szekcionált kapuk vasalat-típusa a futósínek és a torziós rugók elrendezésének lehetősége a helyiség és a nyílás paramétereinek függvényében. A Günther kapuk különböző szerkezeti megoldásai lehetővé teszik a különböző helyiségek különleges adottságainak figyelembe vételét és az optimális kapu-megoldásokat:


 
 • A kapu standard vasalata a klasszikus beszerelt változat, amelynél a rugós tengely a kapulap fölött van. A kapu derékszögben nyílik.
 • Alacsony áthidaló esetén optimális egy alacsony áthidaló vasalat
  Standard beszerelés Alacsony nyílásáthidaló vasalat
 • Magas belmagasságú helyiségekhez függőleges és magas vasalat-típusok ajánlottak
  Magasított vasalat felső tengellyel Magasított vasalat alsó tengellyel Függőleges vasalat felső tengellyel
     
  Függőleges vasalat alsó tengellyel    
 • Sátortetőhöz tökéletes a tetőkövető vasalat A dőlésszög 5 és 45° közötti tartományban van
  Tetőkövető vasalat Alacsony tetőkövető nyílásáthidaló Magasított tetőkövető vasalat felső tengellyel
     
  Magasított tetőkövető vasalat alsó tengellyel    
Különböző vasalat típusok összekapcsolása egy két-tengelyes kiegyensúlyozó rendszerrel szintén számos kapu-beszerelési megoldást kínál. Ebben az esetben a megfelelő vasalat típust két egymással összekapcsolt torziós tengellyel és torziós rugóval kombinálják, amelyek biztosítják a nagy méretű kapuk kapulapjának kiegyensúlyozását. A vasalat típusokról részletes információk a "Szerkezet leírása és műszaki adatok a ProPlus típusú ipari szekcionált kapuk beszereléséhez" című dokumentumban találhatók (útmutatások).

Paneltípusok

 


A kifinomult konstrukciónak és az elegáns dizájnnak köszönhetően az AluPro típusú osztott-keretes szekcionált kapuk számos területen alkalmazhatók. A kapulapban az osztott-keretes szekciók szendvicspanelekkel kombinálhatók, amelyek woodgrain és mikrohullámos vagy S-bordás mintázatúak lehetnek. A szekció-mezők azonos magasságúak és szélességűek, ami a szerkezetnek különösen harmonikus és elegáns megjelenést kölcsönöz.

Az osztott-keretes szekciók gyártásánál extrudált hőhidas alumínium profilokat használunk:

A panelek különleges formája védelmet biztosít becsípődés ellen a kapu belső és külső oldala felől egyaránt.

AluPro kapuk standard színek széles palettájában és a bevonat a RAL színpaletta minden színében lehetséges.

Az épület külső építészeti megoldásainak kihangsúlyozása érdekében különböző színű és árnyalatú osztott-keretes szekciók és szendvicspanelek is kombinálhatók.

Osztott-keretes szekciók kitöltési változatai

 

Az AluPro típusú kapuban két különböző anyag használható az osztott-keretes szekciók kitöltésére:
 • Átlátszó akril betétek. Az akril különösen tartós, éveken át megtartja átláthatóságát és ezzel biztosítja a helyiség vonzó áttekinthetőségét. Standard kivitelezésben a kapukat dupla akril üvegezéssel szállítjuk – praktikus és univerzális változat. Szimpla üvegezés is lehetséges.
 • Alumínium kompozit panelek Az ilyen típusú panelek a RAL paletta minden színével bevonhatók.
A választékban két fajta kompozit panel látható, amelyek vastagságban és felületük mintázatában különböznek:
 • 26 mm vastagságú kompozit panel. Kívülről és belülről stukkó mintázata van. Ez a panel használható osztott-keretes szekciók kitöltéséhez dupla akril üvegezéssel kombinálva, ily módon előnyös és különleges dizájn ötletek valósulnak meg.
 • egy 3 mm vastagságú, sima mintázatú kompozit panel egyszerű üvegezéssel növeli az osztott-keretes szekcionált kapuk célszerűségét és változatossá teszi a homlokzat kialakítását.

Előnyök

 

Számtalan dizájn-lehetőség

Az AluPro típusú kapu egyedi kialakítása kihangsúlyozza az Ön ingatlanának stílusát. A világító ablakok számának kiválasztása, a kitöltési változatok sokfélesége és az egyedi színmegoldások tökéletes dizájnt tesznek lehetővé.

Korrózióvédelem

Az AluPro típusú osztott-keretes szekcionált kapuk porszórt alumínium profilokból készülnek. A köztes zsanérok és szögacélok rozsdamentes acélból készülnek és vonzó külsőt, valamint valamennyi elem jó működését biztosítják a teljes üzemidő alatt.

Nyílások szigetelése

A rugalmas gumi szigetelések a kapu körül és a szekciók között megakadályozzák a szennyeződés és a por behatolását a helyiségekbe, védenek a huzattól és jó hőszigetelők.

Tartósság és stabilitás

A köztes zsanéroknak egyedülálló "ívelt lap" formája van, ami révén minden egyes zsanér 715 kg szakító terhelést bír ki. A rugók minimális időtartama 25.000 ciklus és ez akár 50.000, 75.000, illetve 100.000 ciklusra is növelhető a tervezett működési intenzitástól függően.


Biztonság

 • A kapu paneljei védelmet biztosítanak az ujjak becsípődése ellen a kapu belső és külső oldala felől egyaránt
 • A kapu standard változata biztonsági berendezéssel van felszerelve a kapulap lezuhanása ellen rugótörés vagy kötélszakadás esetén
 • A húzókötelek hatszoros szakítószilárdságúak.
 • Optikai érzékelők védelmet biztosítanak beszorulás ellen: ha a kapu a legkisebb akadályba ütközik, akkor azonnal megáll és visszafelé mozog egy kicsit. A kapu nyitása során ez a rendszer megakadályozza a személyek megemelését
 • Áramkimaradás esetén kézi működtetésre lehet váltani. Ily módon a kapu bármilyen vészhelyzetben nyitható

A Günther-kapuk megfelelnek az EN 12604 és EN 12453 EU biztonsági szabvány követelményeinek.

Opciók

 

Ipari kapuk automatikus és kézi működtetése

Az AluPro típusú kapuk kézzel könnyedén nyithatók – a kapulap súlyát a rugós mechanizmus ellensúlyozza. Ezért kézi működtetésű kapukat is kínálunk. Ugyanakkor maximális kényelmet és biztonságot garantálnak a különböző automatikus rendszerek.

Az osztott-keretes szekcionált Günther kapuk automatizálásához biztonságos és nagy teljesítményű elektromos meghajtásokat használnak, amelyek közvetlenül a kapu tengelyére kerülnek beépítésre.

Kiegészítők széles választéka kapható: Jelzőlámpák, távirányítók, közlekedési lámpák, optikai érzékelők, stb. – az ügyfél kívánságától és lehetőségeitől függően


További bejárat

Egy beépített személybejáró ajtó lehetővé teszi a helyiségbe történő belépést, illetve annak elhagyását anélkül, hogy a teljes kapulapot mozgásba kellene hozni. Ez növeli nem csak a kezelhetőséget, hanem a kapu élettartamát is. Az alapfelszereltség magában foglalja mind az automatikus, mind a kézi működtetésű kapuk esetében az adó készüléket. Egy oldalajtó beépítése is lehetséges, amelynek színe és kivitelezése úgy választható meg, hogy illjen a kapuhoz.

Szellőzőrács

Az AluPro típusú kapuk kapulapjába szellőzőráccsal ellátott szendvicspanelek is beépíthetők. A rácsok felszerelhetők szúnyoghálóval, valamint a szellőző nyílások bezárásának lehetőségével.

Készlet magas páratartalmú helyiségekhez

Ez a készlet további védelmet nyújt az AluPro típusú kapukhoz korrózió ellen és meghosszabbítja azok élettartamát. A kínálatban megtalálhatók színes sínek, rugók és rögzítő elemek, valamint rozsdamentes acélból készült tartozékok. Ez az opció autómosók és magas páratartalmú üzemi helyiségek kapuihoz ajánlott.

Betörés elleni védelem

Egy speciális, felemelés elleni biztonsági rendszer blokkolja a kapulapot és megakadályozza a kapu illetéktelenek által történő kinyitását.

Kapcsolat

Tel: +36-30/361-8720
Tel: +36-30/993-0177
E-mail: info@magipszkft.hu

E-mail:magyarics83@gmail.com